10 april: lezing over Blankenburgtunnel

Wie op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen rijdt, kan de ontwikkeling zien van de aanleg van de Blankenburgtunnel. Dit jaar gaat de oeververbinding, officiële naam Maasdeltatunnel, onder Het Scheur open. De tunnel verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) met de A15 bij Rozenburg, op de zuidoever. De tunnel is naast de doorgetrokken A4, ten zuiden van Delft, de tweede grote ontsluiting van het Westland. Op dit moment wordt ook gewerkt aan verbreding van de Wippolderlaan met ongelijkvloerse kruisingen, op- en afritten van en naar de Veilingroute. Dat project heet ‘De Westland Entree’.

Door grote drukte op wegen rond Rotterdam werd tot aanleg van de Blankenburgverbinding besloten. Om bereikbaarheid, leefbaarheid en economische activiteiten ook in de toekomst te garanderen. Bestuurders van personen- en vrachtauto’s moeten tol gaan betalen voor de tunnel. Woensdag 10 april geeft Erik Verwaal (Rijkswaterstaat) uitleg over ontstaan en bouw van de Blankenburgverbinding.

Gevolgen tunnel voor het Westland
De lezing wordt rijk gedocumenteerd en is boeiend voor geïnteresseerden in historie, techniek, verkeer, of eigen streek, zoals het Westland. In De Prinsenhof Maasdijk om 20.30 uur. Voor de lezing houdt de Maasdijkse Belangen Vereniging haar ledenvergadering. Toegang voor de lezing is gratis, vooraf aanmelden niet nodig. (Foto Rijkswaterstaat)

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *