Eerste BoereGoed asperges voor Herman Broerencollege

Donderdag 14 maart zijn de eerste BoereGoed-asperges overhandigd aan leerlingen en een leerkracht van het Herman Broerencollege in Naaldwijk. Aanleiding: opening van het oogstseizoen. Het ´witte goud´ werd de afgelopen 25 jaar in het Westland en Midden-Delfland geteeld. BoereGoed teelde ze ook, nu alleen nog op kleine schaal in de Buurtkas Naaldwijk. BoereGoed werkt al jaren met één van de beste kasaspergetelers, Van Beek in Terheijden (Noord-Brabant), die de meeste asperges zal leveren.

Het Herman Broerencollege is een school voor speciaal onderwijs met vestigingen in Naaldwijk, Monster en Delft. Iedere week helpen leerlingen en leerkrachten bij BoereGoed met inpakken van werkfruit en producten voor de Farmshops.

Buurtkas Opstalweg Naaldwijk
De BoereGoed Buurtkas heeft werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen moeilijk aan werk kunnen komen. Zij worden begeleid door vrijwilligers, zoals oud-tuinders. Iedereen die er plezier in heeft in de Buurtkas te werken en zo wat voor de medemens te doen, is welkom. Asperges zijn te koop in de Farmshop, Opstalweg in Naaldwijk van woensdag t/m zaterdag. Vanaf 3 april op woensdag vanaf 10 uur. Asperges kunnen via www.boeregoed.nl worden besteld voor bezorging op vrijdagmiddag of zaterdag.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *