Het Westlandse toeristisch seizoen geopend

Met het aanbreken van het voorjaar staat ook het toeristisch seizoen voor de deur. Vandaag is in Tomatoworld in Honselersdijk het Westlandse toeristisch seizoen officieel geopend. “We kijken terug op een goede bijeenkomst over mogelijkheden die zijn benut, maar ook hoe het beter kan, vooral het agrotoerisme”, zei Angelique de Wit, voorzitter van de Stichting Bezoek Westland.

Een voorbeeld van agrotoerisme is de ‘Kassen Route Westland’, mensen fietsen langs tuinbouwbedrijven. Op initiatief van de gemeente Westland is daarvoor subsidie voor aangevraagd bij de provincie. Westlander en fietser Theo van der Valk hielp Bezoek Westland met het bedenken van fietsroutes. Een stuurgroep Westlandse kwekers benaderde tuinders om mee te doen. “Een laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met de glastuinbouw” zegt Van der Valk trots.

Drie fietsroutes langs 22 tuinders
Er zijn drie fietsroutes langs 22 tuinders, te downloaden via Route.nl, iziTravel, met GPS of papieren routebeschrijving. De routes starten in Monster, Naaldwijk of Wateringen. Je komt langs allerlei glastuinbouwbedrijven: bloemen, planten en groenten. Bij elk van de 22 tuinders staat een bord met QR-code. Dan zie je filmpjes over de tuinder, duurzaamheid, teelt en wateropvang. Er zijn fietsroutes van 18, 32, of 34 km. Angelique de Wit gaf wethouder Anko Goudswaard een routebord als symbolische opening van de Kassen Route Westland. Zie: www.bezoek-westland.nl/kassenroutewestland. (Op de foto: Angelique de Wit overhandigt een routebord aan de wethouder Foto Thierry Schut).

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *