Partycentrum Vrienden/Restaurant Eindeloos 1 april dicht

Sinds 2000 een vaste waarde in Poeldijk. Partycentrum Vrienden en restaurant Eindeloos sluiten op 1 april. René, Ellen en Cynthia Hartman stoppen hun familiebedrijf, na 24 jaar stoppen valt hen zwaar. René en Ellen gaan het rustiger aan doen; Cynthia dacht lang na of zij het bedrijf zou overnemen en voortzetten. Zij maakt een andere keuze. De familie is dankbaar dat Poeldijk zo lang, met veel vaste gasten thuisbasis was. René en Ellen woonden lang boven het bedrijf aan de Voorstraat, nu woont Cynthia er met haar gezin.

Van links naar rechts: Cynthia, René en Ellen Hartman

Zij kijken positief terug op 24 jaar in Poeldijk. Vele feestjes, gezellige avonden, bruiloften, altijd ruimte voor afscheid van dierbaren. Voor Poeldijkse verenigingen KBO, Probus, Deo Sacrum, Blauwkonters en Vrouwengilde heel lang de thuisbasis. René legt uit: “Ik word 62 en sta al 44 jaar in de horeca. Wij hebben lang met elkaar gesproken of Cynthia het bedrijf zou voortzetten. Voor horecaondernemers wordt het steeds moeilijker: loonkosten stijgen stevig, inkoop, energie. Andere kosten zijn ook hoger dan vóór corona. Wij kunnen het bedrijf blijven draaien zoals het nu gaat, maar ik wil het graag rustiger aan gaan doen.”

‘Met pijn in het hart, bedrijf is familie’
Cynthia: “Als ik de zaak volledig overneem – ik ben al mede-eigenaar – moet ik mijn ouders uitkopen. Je wilt de kwaliteit behouden die wij altijd hebben geboden. Een avondje gezellig tafelen met vrienden en familie, een mooi feestje of waardevol afscheid. Ook zijn er op termijn investeringen nodig. Al die factoren bij elkaar deden mij besluiten mét mijn ouders te stoppen. Het is met pijn in het hart, horeca is een roeping, als je écht kwaliteit wil leveren. Ik werk hier ook al 24 jaar. Eindeloos/Vrienden voelt als familie, sterker nog, het is een familie met ons personeel en vaste gasten. Ik ga dat ontzettend missen, maar weet ook dat er straks meer tijd is voor mijn gezin en andere dingen.”

‘Nieuwe horeca óf woningbouw’
Het restaurant blijft tot 1 april van donderdag tot en met zondag open. Er zijn gasten die feestjes hebben geboekt: die gaan natuurlijk door. Mensen die bonnen hebben kunnen die nog besteden voor een etentje. Tot 1 april zijn er avonden ‘Eindeloos genieten’, een mooi glas wijn met tapas in de wijn- en tapasbar. Het pand wordt te koop aangeboden. Een nieuwe horecaondernemer kan het bedrijf overnemen, of anders wordt het ontwikkeld tot woningbouw.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *