‘Rooien kastanjebomen te zot voor woorden’

Bewoners van de Dr Weitjenslaan in Poeldijk vernamen in een brief van de gemeente dat de kastanjebomen in hun laan dit jaar gerooid moeten worden voor werk aan kabels en leidingen. Bewoonster Nel Mieog: “Te zot voor woorden. De gemeente zegt dat het werk niet onder het wegdek, maar onder de stoepen moet gebeuren. Wij vinden als bewoners van deze mooie laan dat de prachtige bomen moeten blijven staan en dat het werk onder de laan, het wegdek dus, gedaan moet worden. Wij wachten nu op antwoord van de gemeente Westland.” Een van de foto’s toont de Dr Weitjenslaan zo’n 25 jaar geleden. (Foto’s Willem de Bruijn en Hans Mieog)

Author: Poeldijk

2 thoughts on “‘Rooien kastanjebomen te zot voor woorden’

  1. Het slopen van deze bomen is misdadig. Buiten het feit dat deze bomen een prachtig wonder van de natuur zijn heeft de gemeente Westland lak aan het bewezen nut van deze bomen. Schaduw en dus koelte in een tijd van klimaatopwarming. Jonge boompjes planten zijn de komende 50 jaar geen compensatie hiervoor.

  2. Werkelijk schandalig, waar is die gemeente toch mee bezig? Vooral lekker rechts blijven stemmen allemaal in Westland, dan krijgt men dit beleid ervoor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *